Історія щодо перетину кордону чоловіками

Оскільки на днях я перетинала кордон України і стала свідком, як трьох чоловіків було висаджено тільки з одного вагону поїзда, у якому я їхала, тому хочу поділитися досвідом щодо того, що стало причиною такого інциденту.

Всім відомо, що певні категорії чоловіків можуть перетнути кордон України.

Зокрема, це чоловіки які мають відстрочення від призову на військову службу.

Найпопулярніші причини відстрочення:

 ◦ наявність 3х і більше неповнолітніх дітей;

 ◦ догляд за особою з інвалідністю або особою, яка потребує постійного догляду за висновком МСЕК;

 ◦ бронь на працівника.

Отож, я стала свідком, коли представники Державної прикордонної служби витребовували у чоловіків довідку від ТЦК про відстрочення від призову на військову службу.

Також, у кого причиною відстрочення є догляд, просили предʼявити підтвердження нарахування соціальних виплат особі за здійснення такого догляду.

У свою чергу, причиною зняття з потягу двох заброньованих чоловіків, які їхали у відрядження стало те, що у документі їхньої компанії було вказано інший пункт перетину державного кордону ніж той, який перетинали ми (вказаний у документі пункт пропуску знаходився на кордоні з іншою країною).

Тому будьте уважні, якщо плануєте перетинати кордон. Відповідально поставтесь до підготовки пакету документів для перетину кордону.

Обов’язково перед виїздом зателефонуйте до Державної прикордонної служби і запитайте який перелік документів потрібно мати у вашому конкретному випадку.

Завжди будьте готові, що вас можуть не пропустити через кордон і підготуйте план дій на такий випадок.